';

Over Bilthoven

Wat maakt Bilthoven uniek?

delimiter image

Ruim 100 jaar!
Bilthoven ligt in de provincie Utrecht in het midden van Nederland. En is ruim 100 jaar geleden ontstaan als villadorp rondom het station. Later is rondom het station een dorpskern gegroeid met diverse winkels en restaurants. Het heeft een prettig dorps karakter en kent een gezellige en ontspannen sfeer.

Winkelen & Proeven
In het centrum vind je veel authentieke familiebedrijven die er al jaren zitten. Samen met de hedendaagse filiaalbedrijven zorgen ze voor voor een gevarieerd aanbod. Wat opvalt bij het winkelen is dat je steeds deskundig en vriendelijk wordt geholpen, vaak door de eigenaar zelf of door een bevlogen medewerker. Aandacht en vakmanschap zijn bij de Bilthovense winkeliers over het algemeen vanzelfsprekend. Na het winkelen, wandelen, fietsen of de sightseeing is het goed toeven bij de Bilthovense horeca. Even uitblazen op één van de terrassen of bij de lunchrooms of restaurants. Zij ontvangen u graag met de heerlijkste, dranken, versnaperingen of voor een kleine of uitgebreide lunch of een diner. Allemaal ingrediënten voor een dagje ontspannen.

Authentieke winkels
Service en kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Naast filialen van enkele bekende ketens zijn er opvallend veel familiebedrijven die soms al generaties meegaan en een begrip zijn in het dorp. Bovendien is er een heel aantal unieke en specialistische winkels die je alleen in Bilthoven aantreft. Kwaliteit leveren is voor veel winkeleigenaren een persoonlijke uitdaging.. Kom gezellig langs en proef de charme van ons dorp.

Gezellige terrasjes en restaurants
Uit gewinkeld of gewoon een beetje dorst of trek gekregen? Op de verschillende terrasjes in het centrum vind je een altijd een fijn plekje om te genieten van het mooie weer, een drankje en een hapje. Bij de verschillende lunchrooms en restaurants kun je ook binnen genieten van een kleine kaart of een volledige lunch of diner. Bilthoven beschikt bovendien over een divers aanbod aan horeca, voor elke smaak wat wils!

Cultuur
Ben je geïnteresseerd in cultuur, architectuur en geschiedenis, dan is het zeker de moeite waard om Bilthoven te bezoeken. Zo zijn een aantal villa’s, de watertoren en het flatgebouw aan de Julianalaan ontworpen door beroemde architecten, zoals Dudok, Berlage, F.E. Röntgen en H.F. Mertens. Enkele beroemde Nederlanders zijn in Bilthoven geboren en getogen zoals de DJ Gerard Ekdom en componist-dirigent Rogier van Otterloo. De Bilthovense school ‘De Werkplaats’, in 1929 opgezet door Kees Boeke, is enig in zijn soort. Ook het enige Brandweer Orkest van Nederland is al ruim 90 jaar in Bilthoven gevestigd en biedt een bijzondere muzikale omlijsting bij menig evenement ter plaatse. Kunst in de Kelder is een hedendaagse expositieruimte en een ontmoetingsplek voor iedereen met een hart voor kunst.

Bossen, landgoederen en duinen
Wie Bilthoven zegt, zegt bossen! Bilthoven wordt omzoomd door prachtige bossen, maar ook door een aantal schitterende landgoederen zoals Houdringe en Beukenburg en door zandverstuivingen zoals De Biltse Duinen. Rond Bilthoven kunt je heerlijk wandelen en fietsen. De directe omgeving van Bilthoven biedt mogelijkheden voor korte wandelingen, maar een stevige wandeling of fietstocht (eventueel met een OV-fiets) behoort hier zeker ook tot de mogelijkheden. In het dorp zelf is ook veel aandacht besteed aan plezierig groen.

Bilthoven:
Heidemeertje Bilthoven
Heidepark Bilthoven
Jeroen Hermkes in Bilthoven
Huize Gaudeamus
Julianacomplex alsnog monument

icoon wifi bc

Wifi

Bij veel winkels en horeca kunt u gebruik maken van gratis WiFi.

icoon bhv bc

BHV

Bijna alle winkels hebben gediplomeerd personeel met een BHV opleiding.

icoon aed bc

AED

Er bevindt zich een AED bij de Apotheek/huisartsenpost aan de Julianalaan.

icoon pinautomaat bc

Geldautomaten

Geldautomaten zijn aanwezig in de Hema, Albert Heijn XL en DA x Mooi.

icoon postagenschap bc perzik

Postagentschap

In de Bruna en Dapper Kantoorvakhandel bevinden zich loketten van PostNL.

icoon fiets bc

Bereikbaarheid

Er is voldoende parkeergelegenheid in- en om het centrum en lopen er diverse fietsroutes langs het centrum. Daarnaast ligt Station Bilthoven letterlijk naast Bilthoven Centrum.